пʼятниця, 03 лютого 2017 09:40

В уряді розповіли, як отримати житло переселенцям

В уряді розповіли, як отримати житло переселенцям

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш дав переселенцям надію отримати власне житло.

Чиновник заявив, що в уряді думають над тим, як надати можливість переселенцям з Криму і Донбасу викупити орендоване житло. Житло в оренду з правом викупу люди зможуть одержати в рамках державної програми.

"Принцип такий: ти платиш невисоку ціну за оренду цього житла, і за деякий час квартира переходить у твою власність. Якщо ти розриваєш договір раніше, квартира тобі не залишається, зате переселенець мав можливість орендувати дешеве житло", — пояснив Черниш виданню "Апостроф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали вражаючу цифру переселенців

Кредит на цю програму готовий виділити Німецький державний банк KfW. Мова йде про 20 млн євро першого траншу. На початку лютого Україну відвідають німецькі експерти, щоб визначитися з вибором підрядника для будівництва.

"Йдеться про повноцінне житло, а не про місця компактного проживання: в модульних містечках або кімнатах у гуртожитку. Донори не погоджуються на безкоштовні механізми. В інших країнах працює механізм, коли, отримуючи житло, людина гарантує, що після повернення контролю над територіями вона відмовляється від одного, або від іншого житла", — зазначив Черниш.

Зараз ви читаєте новину «В уряді розповіли, як отримати житло переселенцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути