понеділок, 21 листопада 2016 14:37

Українські переселенці тікають з Росії

Українські переселенці тікають з Росії
unian.ua

Не всі вимушені переселенці за два роки змогли адаптуватися в Росії. Про це пише Независимая Газета.

Основні причини бажання українців виїхати з Росії - витрати на легалізацію, черги в міграційній службі, проблеми з наданням медичної допомоги. З цим стикаються українські переселенці у Волгоградської області, у Росії. Опитування проводив Клуб експертів Нижнього Поволжя.

Однією з головних проблем переселенці назвали витрати при підготовці документів для легалізації. "Щоб подати будь-які документи до міграційної служби, потрібна реєстрація за новим місцем проживання, - розповідають респонденти. - Приїжджають же ті, хто не має у Волгоградської області ні рідних, ні близьких, які могли б надати житло. Тому переселенцям із Донбасу доводиться доплачувати за зняте житло. Тимчасова реєстрація також робиться за гроші. Якщо пощастить і є родичі, то вони надають житло, і потім біженців реєструють у міграційній службі".

Надання безкоштовної медичної допомоги переселенцям з України також турбує. "Звернення до лікарні по безкоштовну медичну допомогу можливе тільки за місцем реєстрації, - зазначали переселенці під час опитування. - В інші лікувальні заклади потрапити можна тільки на платній основі".

Проблеми з роботою також частіше за інших називали переселенці з Донбасу. "Якщо немає російського громадянства, на офіційну роботу влаштуватися неможливо. Багато хто не зміг знайти гідну легальну роботу з гідною зарплатою. На заводі отримують, як правило, по 10-15 тисяч рублів. Є сезонна робота на полях, зарплати по 20 тисяч рублів. Що-небудь більш гідне знайти майже неможливо", каже один із переселенців.

Не всіх біженців влаштовує якість житла, яке їм надали у Волгоградській області. Порівняно із залишеними в Донбасі будинками воно гірше. Тому деякі переселенці говорять про повернення назад. Одним із найжахливіших випробувань біженці називають черги в міграційній службі: "Іноді це стає просто нестерпно. Особливо складно по кілька разів ходити знімати відбитки пальців дитині, для якої це кожен раз справжній стрес".

Зараз ви читаєте новину «Українські переселенці тікають з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути