середа, 06 липня 2016 12:19

Вінничанин придумав мобільну піццерію
7

Мешканець райцентру Літин Вінницької області Михайло Зобків виготовив переносну керамічну піч, яку поки що називає міні-піцерією.

" Щойно випустили у світ кілька міні-піцерій з вогнетривкої глини, – каже Vlasno.info Михайло Зобків . –Зроблені вони за зразком керамічних тандирів. Тільки там форма і принцип випікання трохи інший. Там все печеться у вертикальному положенні, а у нас — в горизонтальному, на спеціальній керамічній підставці з дірочками"

В мобільній міні-піцерії додатково встановлюється ще одна підставка нижче. На ній можна варити юшку, борщ, суп, кулеші, каші, тощо.

"Піч натоплюється, дуже довго тримає тепло, і всі страви будуть там не варитись, а "томитись", і набуватимуть неповторного смаку та аромату, – зауважує Зобків. – А зверху навіть пиріжки пекти можна, не тільки піци і коржики. Головне — правильно обрати температурний режим, тобто протопити пічку так, щоб жару вистачило".

Ідея створення міні-піцерії належить йому. Втілила у життя цю ідею його дружина Оксана Ропотілова, яка працює художником-керамістом на заводі у Літині. Для виготовлення печі використали звичайну вогнетривку глину.

" Нагрівати піч слід повільно, щоб не пішли тріщини. Глина повинна віддати зайву вологу, тоді буде працювати дуже ефективно, – каже винахідник. – Пізніше вже буде достатньо 20 хвилин, щоб піч прогрілась."

Мобільна піццерія буде коштувати 2,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві роблять бамбукові велосипеди

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин придумав мобільну піццерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути