вівторок, 25 листопада 2014 19:20

Вчені стурбовані сексуальними зв'язками між пінгвінами і морськими котиками

Вчені стурбовані сексуальними зв'язками між пінгвінами і морськими котиками

Вчені схвильовані тим, що морські котики все частіше ґвалтують пінгвінів на острові Маріон біля узбережжя Антарктиди.

Про причини і особливості незвичайного сексуальної поведінки ластоногих розповідається в журналі Polar Biology, а коротко про нього повідомляє BBC Earth.

Вперше південноафриканські вчені помітили, як морський котик намагається злягтися з королівським пінгвіном, ще в 2006 році. Тоді цей акт порахували наслідком недосвідченості молодої, сексуально стурбованої особини (прихильники іншої гіпотези стверджували, що гра тварини з птахом випадково вилилася в статевий акт).

Однак у наступні два роки дослідники зафіксували в різних місцях острова ще три подібних випадки. Стать птиці вчені визначити не змогли. Всі події розвивалися за однаковою схемою: морський котик наздоганяв, хапав і наскакував на  пінгвіна. Потім тварина робила кілька спроб копуляції (кожен статевий акт займав у середньому п'ять хвилин), відпочиваючи в проміжках. Пінгвіни злягаються за допомогою клоаки (розширеної кінцевої частини задньої кишки) - саме туди в одному з випадків морському котику вдалося ввести свій статевий член. Зазвичай тварини відпускали пінгвінів на свободу, але в недавньому випадку морський котик убив і з'їв свою жертву.

Те, що відбувається на острові Маріон - єдиний відомий вченим випадок статевих контактів між тваринами різних класів (ссавцями і птахами). Така поведінка стає все більш поширеним на острові - справа в тому, що морські котики здатні легко навчатися новим видам діяльності, і, спостерігаючи за насильством над пінгвінами, починають самі його практикувати.

 

Зараз ви читаєте новину «Вчені стурбовані сексуальними зв'язками між пінгвінами і морськими котиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути