вівторок, 26 квітня 2016 14:01

Вчені розповіли, які галюцинації у любителів комп'ютерних ігор

Вчені розповіли, які галюцинації у любителів комп'ютерних ігор

Більшість геймерів, які постійно грають у комп'ютерні ігри, мають галюцинації. У них виникає бажання переносити об'єкти з віртуального світу в реальне життя.

Про це повідомляє The Telegraph.

Кібер-психологи з Університету Ноттінгем Трент вивчили понад 2 тис геймерів. 97% гравців продовжують чути звуки і бачити картинки після завершення комп'ютерної гри.

51% учасників дослідження сказали, що відчували рухи, ніби вони грали у відеоігри. 58% говорили, що ненавмисно співали, кричали чи говорили фрази з ігор. 44% повідомили, що спостерігають у себе рефлекторні реакції організму, пов'язані з іграми.

Частина геймерів не можуть відрізнити фантомні звуки від справжніх. Один з опитаних періодично чув шепіт зі словом "смерть", а іншому постійно здавалося, що партнери по грі кричать "Go, go, go". Він чув ці звуки, коли в метро поруч з ним виявлялися повільні пасажири, яких йому хотілося поквапити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 найвідоміших комп'ютерних ігор українського виробництва

"Якщо вдасться зрозуміти вплив ігор на людину, то це можна буде використовувати для зміцнення здоров'я, освіти або розваг, а також для зниження можливих небажаних ефектів", - говорять дослідники.

У більшості випадків, коли гравці відчули галюцинації або звуки відеоігор, то вони розуміли, що це все відбувається не в реальності.

Нагадаємо, любитель ігор онлайн з Китаю відрізав собі палець на руці під час суперечки про геймінг з батьками.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, які галюцинації у любителів комп'ютерних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути