пʼятниця, 27 листопада 2015 17:28

В Токіо провели перші успішні тести 5G

В Токіо провели перші успішні тести 5G
фото: japan-guide.com

Японська корпорація NTT DOCOMO провела перші успішні випробування мережі мобільного зв'язку п'ятого покоління в комерційній будівлі. Про це повідомляє ITBusiness.

Повідомляється, що тестування здійснювалося у висотному комплексі Роппонгі Хіллз в Токіо. Для передачі сигналу використовувалися міліметрові хвилі в діапазоні 70 ГГц. Пропускна здатність каналу зв'язку перевищила 2 Гбіт/с. NTT DOCOMO зазначає, що досі тестуванню 5G-технологій в реальних умовах у комерційних будівлях зразок торгових центрів перешкоджало розсіяне відбиття, що викликає загасання високонаправлених міліметрових сигналів. На цей раз випробування виявилися успішними завдяки застосуванню технологій формування та відстеження пучка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії розпочали тестувати технологію, швидшу за Wi-Fi у 100 разів

Корпорація NTT DOCOMO веде роботи з розвитку 5G-технологій спільно з низкою партнерів, в число яких входять Nokia Networks, Samsung, Ericsson, Fujitsu і Huawei. Приміром, разом з Samsung була показана можливість завантаження даних через 5G-мережу зі швидкістю понад 2,5 Гбіт/с на автомобіль, який рухався зі швидкістю 60 км / ч.

Спільно з Ericsson вдалося продемонструвати пропускну спроможність 5G-мережі в лабораторних умовах понад 10 Гбіт/с. Платформа Ericsson передбачає використання технології 5G Multipoint Connectivity: пристрій з підтримкою 5G підключається до декількох базових станцій одночасно, що дозволяє підвищити швидкість передачі за рахунок скачування даних в декілька потоків. Крім того, застосовується система Distributed MIMO (Multiple Input Multiple Output) для передачі декількох потоків сигналів в одному радіочастотному каналі.

Зараз ви читаєте новину «В Токіо провели перші успішні тести 5G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути