середа, 21 листопада 2012 17:35

У Києві показали дерев'яні, мідні велосипеди та велосипеди-повітряні змії
29

Фото: Фото: Наталія Чубенко

20 листопада у ТЦ "Домосфера" відкрилася виставка дизайнерських велосипедів, які створили голландські майстри.

"Ця виставка — не лише демонстрація фантазії голландських майстрів, а й пропаганда турботи про навколишнє середовище. Всі велосипеді, представлені на виставці, можна використовувати за призначенням", - розповів голландський дизайнер Ян Хунневех. На виставці показують 10 велосипедів. Є моделі із міді, дерева, вантажний велосипед та велосипед-повітряний змій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян треба привчити до велотранспорту - експерт

"В Голландії на велосипедах катаються всі. На 16 мільйонів населення припадає 19 мільйонів велосипедів. Переважна більшість голландців їздять на так званих "бабусиних великах". В нашій країні вони користуються найбільшою популярністю останні 100 років. Навіть наша королева на них каталася. Голландці звикли покривати міддю все, що для них найдорожче. Дуже часто роблять це з велосипедами", - розповів Ян Хуннвех.

"Мідні велосипеди з часом змінюють колір, та від цього стають ще красивішими. Дуже часто такі велосипеди крадуть не для того, щоб на ньому кататися, а заради металу. Щоб крадіжок було менше, ми придумали спеціальний замок, який блокує рух педалей. Такий велосипед важкий, далеко злодій його не занесе", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший велосипед називали "дрезиною"

Після відкриття виставки всі бажаючі могли покататися на велосипедах між вітринами торгового центру. Найчастіше обирали дерев'яний велосипед.

"Такі моделі обирають ті, хто хоче відчути контакт із природою. Такі велосипеди часто робимо на замовлення. Замовник може вибрати колір шин, сидіння і різні варіанти керма.   Дуби для виготовлення велосипедів купуємо у Франції. Там у лісах замість одного зрубаного дерева садять два молодих", - розповів Ян Хунневех.

Також на виставці показали предмети, створені із різноманітних частин велосипедів. Тут були стільці, сумки, килимки, прикраси із шин, а також іграшки із велосипедних дзвоників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасний козак має їздити велосипедом

Виставка працюватиме до 10 грудня. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали дерев'яні, мідні велосипеди та велосипеди-повітряні змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути