понеділок, 11 квітня 2016 17:29

В Японії туристи зможуть розраховуватись за допомогою відбитків пальців

В Японії туристи зможуть розраховуватись за допомогою відбитків пальців

Японський уряд оголосив про нову пілотну програму, яка дозволить туристам, здійснювати розрахунки за допомогою відбитків пальців. За умовами програми туристам необхідно зареєструвати відбитки пальців, особисті дані та інформацію з кредитної або дебетової картки в спеціальних кіосках, встановлених в аеропортах.

Про це повідомляє PYMNTS.

Одразу після проходження процесу реєстрації, туристи зможуть безпечно здійснювати покупки у всіх зареєстрованих магазинах, розташованих в найбільш популярних серед туристів місцях, всього лише шляхом сканування відбитків двох пальців. Крім того, таке нововведення усуне необхідність надавати паспорт при реєстрації в готелях.

Подібну систему в минулому році заробили в тематичному парку в Сасебо, префектура Нагасакі. Там дозволили туристам здійснювати платежі за допомогою відбитків пальців в 30 магазинах і ресторанах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії розробили робота-гіда, який покликаний допомагати покупцям у торгових центрах

"Система добре сприйнята клієнтами, в тому числі сім'ями з дітьми, оскільки дозволяє заощадити час і не діставати гаманці", — каже представник парку.

Нагадаємо, торік Японію відвідало 19,74 млн туристів. В рамках підготовки до Олімпійських ігор в Токіо в 2020 року в країні вирішили запустити програму біометричних платежів Вже навесні 2017 року уряд Японії планує запровадити програму по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «В Японії туристи зможуть розраховуватись за допомогою відбитків пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути