середа, 17 вересня 2014 12:11

Українська влада зробила запит у Google на розкриття особистих даних 18 користувачів

У компанії Google констатують різке зростання попиту влади на особисті дані користувачів.

За останні п'ять років кількість запитів про їх розкриття зросло на 150%, пише AIN.UA.

В Україні з січня по червень 2014 року від уряду надійшло всього два таких запита, які Google задовольнила на 50%, йдеться в звіті компанії. У другому півріччі 2013 року українська влада запитували особисті дані користувачів Google і YouTube лише одного разу, але тоді їх запит так і не був задоволений.

Ще до початку революції в Україні уряд і зовсім не цікавилося даними користувачів в інтернеті, і запит, датований періодом липень-грудень 2013 року, був першим в історії нашої країни. Як видно з нового звіту Google, ця статистика зростає. Примітно, що в двох запитах, які надійшли в компанію від української влади в 2014 році, йшлося про 18-ти українських акаунтів користувачів. Виходячи з звіту, дані про 9 з них були розкриті.

Для порівняння, з Росії в Google надійшло 93 запиту про 114 акаунтах, а з США - 12 539 запитів про 21 576 акаунтах. У звіті наголошується, що такий ріст, можливо, є наслідком розкриття шпигунських програм великих держав. В цілому, за перше півріччя 2014 інформацію щодо реєстраційних даних, IP-адреси та інше запитували на 15% активніше, ніж у минулому році.

Нагадаємо, в серпні минулого року дані про запити госорганів опублікувала також найбільша у світі соціальна мережа Facebook. Виходячи з звіту, українська влада жодного разу не цікавилися конфіденційною інформацією користувачів і не робили жодного запиту на їх розкриття.

 
Зараз ви читаєте новину «Українська влада зробила запит у Google на розкриття особистих даних 18 користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути