вівторок, 12 лютого 2013 09:42

У Китаї зустрічали новий рік Змії під дощем
20

Фото: Фото: Reuters

У недільному параді з нагоди першого дня Нового року в Гонконгу взяли участь артисти з 14 країн і регіонів світу. Строката хода, яке 10 лютого розтягнулося уздовж торгового району Чімсачей, включало артистів на ходулях, балерин і навіть російських красунь у народних костюмах.

За традицією, урочистості не обійшлося без танців драконів, демонстрації бойових мистецтв і акробатичних трюків і, звичайно, залпів феєрверків, що запускаються, щоб відлякати злих духів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові відзначили Китайський Новий рік ходою драконів та лазерним шоу

На тлі оглушливого гуркоту салюту місцеві ЗМІ навіть почали бити на сполох через задимлення повітря: всього за два дні святкувань індекс його забруднення підскочив у Пекіні, Шанхаї, Нанкіні, Ханчжоу і низці інших великих міст. Втім, самі китайці вважають, що кілька днів феєрверків не зможуть істотно зашкодити екології держави. Набагато більше жителів Китаю хвилює погода, з примхи якої зустрічати свято в цьому році їм доводиться під дощем.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї зустрічали новий рік Змії під дощем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути