пʼятниця, 18 березня 2016 17:40

У Японії розробили перший у світі електромобіль, що їздить без акумулятора

У Японії розробили перший у світі електромобіль, що їздить без акумулятора

В Японії Технологічний університет Тоєхасі і велика будівельна компанія Taisei Corporation розробили перший у світі електромобіль, який може пересуватися без акумулятора, якщо їде по спеціальному дорожньому полотну, від якого безпосередньо і отримує енергію. Про це повідомляє ТАСС.

Одномісний прототип такого електромобіля зараз проходить випробування. У нього в покришках знаходиться спеціальна сталева сітка, яка отримує електроенергію від двох сталевих пластин, укладених під шаром асфальту на глибині 10 см. На полігоні зведена 30-метрова ділянка такої дороги, по ній електромобіль поки пересувається зі швидкістю 10 км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сингапурі сумніваються у екологічності Tesla Model S

Розробники машини вважають, що в майбутньому стане рентабельно будувати виділені дороги з зануреним в полотно обладнанням, яке передає електроенергію, або ж забезпечити їм вже існуючу в Японії густу мережу швидкісних шосе. На них електромобілі могли б пересуватися із вимкненими акумуляторами, приводячи їх у дію тільки на звичайних дорогах.

Нині в країні активно збільшується кількість місць для підзарядки електромобілів. На нових стоянках таке обладнання встановлюють на всіх паркувальних місцях.

Нагадаємо, мобільний додаток для Nissan Leaf відключили через можливі хакерські атаки.

Зараз ви читаєте новину «У Японії розробили перший у світі електромобіль, що їздить без акумулятора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути