понеділок, 14 березня 2016 18:27

У Сингапурі сумніваються у екологічності Tesla Model S

У Сингапурі сумніваються у екологічності Tesla Model S
фото: antyweb.pl

Влада Сингапуру оштрафувала власника Tesla Model S за погані екологічні показники.

У Сингапурі оштрафували власника Тесла Model S за те, що його авто забруднює навколишнє середовище на суму, яка дорівнює розміру пільги для власників електромобілів, повдіомляє avtoblog.

Йшлось не про сам електромобіль, а про те, що він споживає занадто багато електроенергії,підвищуючи обсяг викиду вуглекислого газу в атмосферу.

Оштрафований автовласник купив машину у Гонконгу за $ 51 тис ще в липні минулого року, і хотів отримати часткову компенсацію від держави. У Сингапурі власникам електромобілів надаються податкові пільги в розмірі близько $10,8 тис по схемі singapore's Carbon Emissions Vehicle Scheme (CEVS).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla показала европейцам Model X

Проте, він отримав штраф майже на таку ж суму. Справа в тому, що в країні враховується не тільки обсяг прямого викиду, але і об'єм забруднення вуглекислим газом при виробництві потрібної електромобілю кількості енергії. Раніше в країні перевіряли, наприклад, Peugeot Ion, зареєстрований в липні 2014 року, при цьому його власник отримав пільгу в повному розмірі.

Model S перевірили за стандартами UNECE R101, і за оцінкою місцевої влади з'ясувалось, що автомобіль використовує 444 Вт/год на кілометр поїздки. В країні кожен Вт⋅рік продукує до 0,5 г забруднюючих викидів.

Тобто, Model S за кілометр їзди побічно викидає в атмосферу 222 г СО2. При цьому, за офіційними оцінками Tesla Motors, ця модель на кожен км використовує всього 210 Вт⋅рік.

Зараз ви читаєте новину «У Сингапурі сумніваються у екологічності Tesla Model S». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути