середа, 28 січня 2015 12:05

Творці Opera презентували новий браузер Vivaldi

Творці Opera презентували новий браузер Vivaldi

Колишній генеральний директор і співзасновник Opera Software Джон фон Тетцчнер представив свій браузер Vivaldi.

Новий браузер використовує движок Chromium від Google. Головною відмінністю є робота з вкладками, успадкована ще з Opera.

Декілька вкладок з сайтами по одній темі можуть бути згруповані в одну для зручності, пересувати вкладки можна в будь-який простір браузера.

Інша цікава особливість полягає в можливості робити нотатки і скріншоти без виходу з програми. Для досвідчених користувачів пропонують функції начебто гарячих клавіш за типом Spotlight в OS X.

Що стосується дизайну, то він мінімалістичний. Інтерфейс можна міняти під основний колір відкритого сайту.

Коли журналісти запитали співзасновника Vivaldi Татсуки Томиту, чому компанія вирішила випустити новий браузер на вже переповнений ринок, він відповів:

"Ми відчули необхідність в більш продуктивному браузері для більш вимогливих користувачів. Більшість наявних на ринку браузерів схожі".

На питання, чим Vivaldi відрізняється від Opera і чому між ними простежується схожість, Татсуки відповів так: "Opera завжди пропонувала безліч унікальних просунутих функцій, але зараз вона стала простіше. Мільйони людей досі використовують стару версію Opera."

Таким чином, Vivaldi націлений на більш досвідчених користувачів, а початковий акцент зроблений на деякі особливості, які в минулому пропонувала Opera, плюс додатковий набір функцій.

Попередня версія браузера вже доступна для користувачів Windows, Mac і Linux. Technical Preview являє собою не кінцевий продукт, а призначений для публічного тестування. У найближчі місяці компанія планує додати підтримку електронної пошти і можливість встановлювати розширення.

Vivaldi була заснована фон Тетцчнером в 2013 році, коли двома роками раніше він пішов з Opera.

У компанії працює 25 осіб, половина з яких є колишніми співробітниками Opera. Фон Тетцчнер поки є єдиним спонсором проекту. В майбутньому засновник Vivaldi планує монетизувати сервіс за рахунок стороннього співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «Творці Opera презентували новий браузер Vivaldi». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути