четвер, 04 лютого 2016 09:10

ТОП-5 причин повільної роботи комп'ютера

Повільна робота комп'ютера викликає багато незручностей та нервує її власників. Цю проблему легше вирішити, якщо знати причину загальмованої роботи техніки. Gazeta.ua пропонує ТОП-5 причин повільної роботи комп'ютера.

1. Фрагментація жорсткого диску

 

"Найчастіше при користуванні комп'ютером відбувається фрагментація жорсткого диску і його робота значно уповільнюється", - каже комп'ютерний майстер Moycomp.ua Валерій Кочанов.

Всі дані на жорсткому диску зберігаються в певних кластерах, для розміщення одного файлу потрібно більше одного кластеру, а для файлів великого розміру ще більше їх кількість. При збереженні інформації на жорсткий диск, операційна система записує дані послідовно, у кластерах розташованих поруч. Але через деякий час, між ними утворюється вільний простір, тому потрібно виконувати дефрагментацію. Фрагментовані файли залишаються працездатними, але їх читання сповільнюється.

2. Накопичення непотрібних програм і файлів

 

"На жорстокому диску з часом збирається багато непотрібних програм і файлів, які займають основну частину оперативної пам'яті", - каже майстер.

Варто перевірити, чи немає великих за обсягом програм на робочому столі, їх не треба зберігати на диску С, для цього є диск D та інші.

3. Шкідливі програми (віруси)

 

Через інтернет на комп'ютери потрапляє багато вірусів. Вони забирають оперативну пам'ять і гальмують його роботу. Антивіруси також можуть викликати гальмування. Чим більше функцій захисту активовано, тим більше часу буде потрібно системі захисту на перевірку, тим довше користувач буде чекати.

4. Застарілі комп'ютери
З кожним роком вимоги до техніки збільшуються. Комп'ютери з віком морально застарівають й не справляються з поставленними завданнями.

5. Перегрів

 

Ще однією поширеною причиною, через яку комп'ютер може гальмувати це перегрів. За температурним режимом основних компонентів системи потрібно стежити. Не закривати вентиляційні отвори системного блоку, ноутбук не ставити на ковдру.

Нагадаємо, що робити, якщо гальмує комп'ютер — поради програміста.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 причин повільної роботи комп'ютера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути