Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2015 17:32

ТОП-10 найбезглуздіших винаходів ХХ століття
10

XX століття - це епоха науково-технічної революції, століття прориву. У цей час люди відкрили для себе космос і зробили ряд інших відкриттів. Однак, окрім знакових, вчені робили також чимало безглуздих винаходів.

Gazeta.ua пропонує переглянуті "дивакуваті" винаходи, які так і не визнали у світовій спільноті.

 

1. Виделку з таймером запатентували 1995 року в США. Вона призначалась для людей із проблемами пережовування. Якщо ви довго пережовуєте їжу або, навпаки, стрімко її поглинаєте таймер, з'єднаний з ручкою виделки, починає у встановлений час дзижчати або блимати лампочкою. Цим самим він змушує їдця досить рідко орудувати виделкою, щоб прожувати їжу 32 рази перед ковтанням, як радить медицина.

 

2. Глушник для глотки, який прикриває рот. Подружжя Мойра та Френк Файгон із Белмонта, Каліфорнія, 1989 року витворили цей пристрій у вигляді трубки, щоб його користувачі могли "волати або ридати, не заважаючи іншим, і тим самим виливати накопичений гнів та невдоволення". Конструкція винаходу досить проста: трубка-глушник із пласким дном вистелена зсередини звукоізолюючим поролоном. До глушника можна приєднати мікрофон, який буде частково вловлювати звуки та відображати їхню гучність на світловому дисплеї або шкалі "завдяки чому користувач зможе вмить судити про силу звуку за зоровими індикаторами".

 

3. 1976 року з'явився винахід "Пилосос навпаки". Щоб докучити своєму колишньому приятелеві, житель Токіо Дзюнноске Міхара вставив в компактний прилад пакетик з пилом, який вилітав і вибухав у повітрі. З часом Міхара вмонтував в апарат таймер і оптичну систему наведення на ворога. Автор ідеї, якого неодноразово заарештовували за порушення громадського порядку, щиро вважав, що винахід може стати в нагоді в локальних війнах.

 

4. 1985 року у Франції запатентували пристрій для дегустації вин. До пристрою заливалося вино, а через кілька секунд на щитку спалахувала лампочка. Червона означала, що вино погане, а зелена говорила про високі смакові якості напою. Як з'ясувалося пізніше, прилад визначав лише кількість цукру у вині, і навіть несмачний напій при високому вмісті цукру міг отримати хорошу оцінку.

 

5. У Франції створили велосипед-амфібію Cyclomer — на якому можна долати водні перешкоди. Конструкція зберігає плавучість при навантаженні до 55 кг.

 

6. Англійці 1936 року запропоновали окуляри для читання в ліжку. Замість лінз — оптична система, яка нагадує перископ.

 

7. Механічний навігатор, користуватися яким можна при наявності паперової карти місцевості всередині і знаючи швидкість руху автомобіля. Цей важливий параметр задається вручну.

 

8. Радіошляпа - це пращур портативних радіоприймачів. Конструкція приймає сигнал і відтворює звук. Слухати радіопередачі в такому головному уборі, мабуть, можна. А от ходити, швидше за все, не зовсім зручно.

 

9. Радіоколяска. Між двома світовими війнами радіо було найпопулярнішою і перспективною з нових технологій. Її використовували навіть для виховання дітей. Невинне запитання про те, що в даному агрегаті переважає — радіо або дитяча коляска — поставило команду E-xecutive в глухий кут.

 

10. Револьвер-фотоапарат, яким ви цілитеся у свого друга, натискаєте спусковий гачок і спостерігаєте, як приятель з глухими стуком без почуттів падає на підлогу. Що за справи? Ви ж всього лише хотіли його сфотографувати! Ваш друг не знає, що XX століття конструкцію револьвера намагалися адаптувати під фотоапарат. У них вийшло, але приятелеві від цього не легше.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найбезглуздіших винаходів ХХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути