середа, 25 листопада 2015 17:12

Швейцарці навчили дрон облітати перешкоди

Швейцарці навчили дрон облітати перешкоди
фото: Ascending Technologies

Швейцарські дослідники вищої технічної школи Цюріха розробили систему орієнтування у просторі для безпілотників. Про це повідомляє MIT Technology Review.

Система дозволяє йому пересуватися навіть в умовах складного довкілля з великою кількістю перешкод. В якості платформи розробники використовували гексакоптер Firefly виробництва AscTec, на який встановили камери, датчики відстані і акселерометр.

Оператор потрібен системі тільки при першому польоті в приміщенні, поки будується тривимірна карта довкілля. Після цього система орієнтування здатна розпізнавати положення дрона на карті і самостійно будувати оптимальний маршрут до заданої точки.

На відеозаписі дрон летить в автономному режимі, уникаючи зіткнень із численними трубами та апаратурою в приміщенні.

Незважаючи на те, що окремі елементи системи вже були реалізовані різними дослідницькими групами і лабораторіями, їхня система орієнтування вперше цілком реалізує всі функції на борту автономного безпілотника.

ЧИТАЙЕ ТАКОЖ: Українці розробили безпілотник-невидимку

Подібний пристрій може бути корисним для інспекції стану обладнання всередині приміщень на промислових підприємствах, оскільки після першого польоту безпілотник здатний самостійно пересуватися і планувати маршрут. У майбутньому розробники планують додати в систему підтримку розпізнавання рухомих перешкод, наприклад, людей. У поточній версії системи дрон може літати самостійно тільки якщо перешкоди залишаються на місці.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарці навчили дрон облітати перешкоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути