четвер, 28 серпня 2014 16:35

Новозеландські вчені створили немовля зі штучним інтелектом

Новозеландські вчені створили немовля зі штучним інтелектом
Фото:abi.auckland.ac.nz

Дослідники новозеландської Лабораторії Анімаційних технологій при Окландському університеті об'єднали просунутий штучний інтелект на основі нейронних мереж і зовнішності маленької дівчинки, створивши віртуальне немовля Baby X.

Про це повідомляє "Blog.imena.ua".

На даний момент вчені тестують уже третю версію "цифрового немовляти". Baby X являє собою інтерактивну анімовану модель маленької дівчинки, поведінка якої повністю управляється спеціальними психобіологічними алгоритмами, які розробили співробітники лабораторії.

Фактично, дослідники зуміли створити повноцінну маленьку дитину, яка здатна радіти, сумувати, цікавитися новими речами і максимально повноцінно висловлювати свої емоції на екрані монітора.

Baby X бачить навколишній світ за допомогою вбудованої камери в комп'ютер і чує його за допомогою мікрофона. Немовля здатний в реальному часі реагувати на знайомі слова і асоціювати їх з тими чи іншими об'єктами, діями або зображеннями. Таким чином, Baby X навчається точно так само, як і реальні діти цього віку.

Контроль над "цифровою дитиною" здійснює просунутий штучний інтелект на основі біологічних нейронних мереж - таким чином, поведінка віртуального персонажа точно повторює поведінку людини. Дитина може відволікатися в процесі навчання, задивлятися на цікаві об'єкти і веселитися, якщо побачить щось смішне.

Зараз ви читаєте новину «Новозеландські вчені створили немовля зі штучним інтелектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути