понеділок, 08 січня 2018 07:25

Назвали найпопулярніші ноутбуки серед українців

Назвали найпопулярніші ноутбуки серед українців
Середня вартість ноутбука - 12,2 тис. грн. Фото: ebay.com

У 2017 році ринок ноутбуків зріс на 7%. Українці купили півмільйона пристроїв, розповіли Gazeta.ua у компанії GfK Ukrainе.

"Зростання ринку спровокував ріст ключового сегменту – 15-дюймових ноутбуків. Вони продемонстрували збільшення продажів на 10 відсотків відносно 2016 року. Натомість, сегмент пристроїв з екраном 17 дюймів та більше - показав негативну динаміку. Продажі впали на 9 відсотків", - розповідає аналітик консалтингової компанії Валентина Печончик.

Пристрої з діагоналлю екрана 15 дюймів коштують від 6 тис. грн. Ноутбуки з великим екраном - від 9,5 тис. грн.

Середня ціна на ноутбуки у 2017-му році зросла на 13 відсотків. У середньому пристрій коштує 12,2 тис. гривень. 2016-го трохи більшою ніж 10 тисяч гривень. У 2015-му - 9 тис.

"Збільшення вартості спровокував попит у дорожчих та продуктивніших пристроїв. Купують ноутбуки, які мають більш потужніші процесори, більший об'єм накопичувача, та SSDпам'ятт. Також збільшуються продажі у преміум-ціновому сегменті – ноутбуки вартістю від 22 тисяч гривень", - розповідає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які телефони були найпопулярнішими 2017-го

На 50% збільшився попит на ультратонкі ноутбуки. Найдешевші коштують від 5 тис. грн. На 120% більше купили ігрових або геймерскьких ноутбуків. Їхня вартість від 20 тис. грн.

"Ігровий сегмент демонструє зниження середньої ціни на 6 відсотків. Це стимулює даний ринок – пристрої стають доступнішими", - каже Валентина Печончик.

Найбільш складним роком для комп'ютерних ринків був 2015-й. Продажі ноутбуків впали до найнижчої позначки, починаючи з 2007-го. У 2016-му вперше за кілька років підвищилися продажі ноутбуків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші ноутбуки серед українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути