середа, 02 березня 2016 15:10

NASA створить надшвидкісний космічний модем

NASA створить надшвидкісний космічний модем

Американське космічне агентство планує провести перші тести фотонного чіпа на борту Міжнародної космічної станції в 2020 році.

NASA працює над створенням інтегрованого фотонного модему. Його використовуватимуть для тестування високошвидкісний лазерної зв'язку між Землею і космічним кораблем на низькій навколоземній і геостаціонарній орбітах, повідомляє Znaj.

На відміну від експерименту 2013 року по встановленню лазерного зв'язку LADEE новий досвід заточений безпосередньо під практичне використання. Система лазерного зв'язку LCRD повинна почати функціонувати через два роки після перших успішних тестів.

Технологію ще потрібно вдосконалити і значно доопрацювати. Перший модем від NASA для тестування на борту МКС підготують до 2020 року. Поки ж потрібно значно зменшити його розміри, оскільки він занадто громіздкий. Його можна порівняти з двома духовками. За допомогою цієї системи можна значно поліпшити зв'язок між космічними кораблями і центрами управління на Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов перший у світі смартфон з 6-ма ГБ оперативної пам'яті

Ширина каналу зв'язку в новому модемі в 10-100 разів більше поточної. З його допомогою можна передавати більше наукових даних і відео на міжпланетні дистанції. Наприклад, марсоходи відправлятимуть повноцінні фільми замість рідкісних фотографій.

Крім того, фотонна електроніка буде споживати значно менше електроенергії і матиме компактні розміри. Її можна буде встановити навіть найменші зонди і вони зможуть передавати величезні обсяги даних.

Нагадаємо, космічний телескоп NASA "Хаббл" зробив найбільш детальний знімок синьої "кулі" зірки Вольфа-Райе із сузір'я Кіля.

Зараз ви читаєте новину «NASA створить надшвидкісний космічний модем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути