понеділок, 29 лютого 2016 11:54

Наркоманів лікуватимуть за допомогою віртуальної реальності

Наркоманів лікуватимуть за допомогою віртуальної реальності

Дослідники Х'юстонського університету розробили віртуальну "героїнову печеру", яка повністю відтворює атмосферу, в якій вживають наркотики. Один з керівників проекту Патрік Борднік вважає, що така програма допоможе наркозалежним під час курсу реабілітації. Про це повідомляє Reuters.

"У звичайній терапії використовуються рольові ігри за участю пацієнта, але вони малоефективні. Пацієнт знає, що він знаходиться в кабінеті лікаря і ніяких наркотиків тут немає", - пояснив Борднік.

На думку дослідника, віртуальна симуляція умов, за яких пацієнт зазвичай вживає наркотики, дозволить краще вивчити його поведінку та більш ефективно боротися із залежністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інженери показали робота нового покоління

"Героїнову печеру" вдалося створити за допомогою 8 інфрачервоних камер, які проектують у віртуальну реальність 3D-аватари та створюють середовище, з яким пацієнт може взаємодіяти. Програма надає середовищу вигляду вечірки, на якій люди вживають наркотики. Розробники намагалися зробити атмосферу максимально реалістичною: на столі розкидані скручені купюри, поруч з ними - запальничка, а також відкрита коробка піци.

Розробка вже дала певні результати. Попередні дослідження впливу віртуальної реальності на тютюнозалежних показали, що курцям стало легше втримуватися від згубної звички після подібного курсу лікування.

Нагадаємо, Марк Цукерберг довів, що майбутнє вже настало.

Зараз ви читаєте новину «Наркоманів лікуватимуть за допомогою віртуальної реальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути