Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2015 11:34

На Kickstarter презентували безпечний літаючий робот
5

Fleye
Фото: Kickstarter
Бельгійський стартап Fleye
Fleye
Fleye
Fleye

Бельгійський стартап Fleye запустив кампанію фінансування серійного виробництва однороторного безпілотника із захисними решітками. Про це повідомляє Kickstarter.

Дрон розміром з футбольний м'яч оснащений одним робочим мотором і може розвивати швидкість до 15 кілометрів на годину. Зміна напрямку руху здійснюється за допомогою відхилення чотирьох повітроводів, встановлених під гвинтом усередині корпусу.

За словами розробників, літаючий робот може провести в повітрі 10 хвилин, після чого потрібно замінити змінний акумулятор. Дроном можна керувати вручну через Wi-Fi з'єднання з мобільного пристрою на Android або iOS, або задати маршрут для автономного польоту.

Fleye is smart and autonomous. It can be programmed to execute mission autonomously, reacting to what it sees in its...

Posted by Fleye on 28 ноября 2015 г.

Літає Fleye під управлінням комп'ютера з двоядерним процесором ARM A9 і 512 мегабайтами оперативної пам'яті. На комп'ютері встановлена операційна система Yocto сімейства Linux. Безпілотник оснащений п'ятимегапіксельною камерою, гіроскопом, акселерометром, датчиком відстані, альтиметром, GPS-датчиком, магнітометром і датчиком оптичного потоку — його роль виконує встановлена в нижній частині корпусу додаткова камера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA відправить на Марс вертоліт

Корпус пристрою обладнаний захисними решітками, мінімізуючи ризик заподіяння шкоди здоров'ю в разі зіткнення з людиною. Діаметр основної сфери робота становить 23 см, важить дрон 450 грамів.

За словами розробників, Fleye виділяється серед інших безпілотників привабливим дизайном, а також обчислювальними можливостями — завдяки захищеності корпусу безпілотник являє собою дуже зручну платформу для відпрацювання механізмів ухилення від зіткнення з перешкодами, в тому числі з людьми. Зокрема, за допомогою підтримуваної популярної бібліотеки комп'ютерного зору OpenCV літаючий робот може бути запрограмований на розпізнавання осіб, в тому числі рухомих людей.

Для того, щоб придбати літаючого робота Fleye, необхідно пожертвувати проекту від 599 євро. Доставка запланована на вересень 2016 року.

Нагадаємо, компанія Amazon презентувала розумний безпілотник для доставки товарів повітряним шляхом.

Зараз ви читаєте новину «На Kickstarter презентували безпечний літаючий робот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути