вівторок, 24 листопада 2015 10:05

NASA відправить на Марс вертоліт

NASA відправить на Марс вертоліт

Американські конструктори сподіваються, що робота з вертольотом дозволить новому марсоходу не загрузнути в марсіанських пісках. Про це повідомляє ТАСС.

"Ми проведемо його випробування у спеціальній камері, де створимо такі ж умови, як на Марсі, - повідомив директор наукового центру. - Ми вже здійснили деякі перевірки і впевнені, що він буде літати".

Фахівці NASA можуть забезпечити свій наступний марсохід мініатюрним вертольотом, який виконуватиме функції космічного розвідника і допоможе вибирати безпечний шлях на поверхні Червоної планети.

Як повідомив у своєму останньому номері тижневик Space News, про ці плани розповів директор Лабораторії реактивного руху в Пасадені (штат Каліфорнія) Чарльз Елачі.

"Ця ідея ще не схвалена, але ми вже розробляємо технології для того, щоб створити безпілотний літальний апарат, який буде кружляти над марсоходом, дослідити шлях попереду нього і дозволить йому рухатися більш ефективно, - заявив він на зустрічі, організованій Асоціацією виробників космічних транспортних систем. - Дрон буде вивчати місцевість і передавати дані марсоходу, щоб той міг уникнути небезпек".

За словами Елачі, такий апарат вагою 1 кг буде побудований вже до березня наступного року.

Нагадаємо, NASA зосередиться на висадці астронавтів на Марсі.

Зараз ви читаєте новину «NASA відправить на Марс вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути