Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 11:48

"Мотор Січ" працює над створенням нового гелікоптера МСБ-6 "Отаман"

"Мотор Січ" працює над створенням нового гелікоптера МСБ-6 "Отаман"

"Мотор Січ" працює над створенням нового вертоліта МСБ-6 "Отаман". Про це повідомив заступник генерального конструктора ВАТ "Мотор Січ" Леонід Пирогов в інтерв'ю Defense Express.

"Повним ходом ведемо роботи по цьому проекту. Це буде найкращий у світі вертоліт", - говорить Пирогов.

За основу нового вертоліта взято В-3. Легкий багатоцільовий вертоліт, який проектувався ще за часів Радянського Союзу. Там старі двигуни, редуктор, композитні лопаті і так далі. Але виконаний він дуже розумно, невеликий, добре "збитий", що забезпечить йому дуже високу маневреність.

Зазначається, що замінивши двигуни, потужність вертоліта буде подвоєно, на одиницю ваги у нього буде найбільш висока питома потужність.

Як повідомляється, робота йде повним ходом. Вертоліт матиме новий двигун, редуктор, іншу компоновку, трансмісію лопаті, озброєння, кабіна, і так далі.

"Вертоліт вийде массою приблизно 7 тонн. А по вантажопідйомності він наблизиться до Мі-8, хоча об'єм кабіни значно менше. Якщо у Мі-8 бойове навантаження 3-4 тонни, там теж буде 3 тонни, але цей важить 12,5 тонн, а там - 7 тонн. Він буде позиціонуватися як багатофункціональний, та зможе взяти 12 десантників, або на нижній підвісці підняти ті ж 3 тонни", - зазначає заступник генконструктора.

Нагадаємо, "Мотор Січ" збільшила цього року прибуток до 2,5 мільярда гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Мотор Січ" працює над створенням нового гелікоптера МСБ-6 "Отаман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути