понеділок, 28 березня 2016 16:35

Microsoft показала, як працює система для виведення голограм співрозмовників
3

holoportation
Фото: Microsoft
holoportation
holoportation

Дослідницький відділ Microsoft розробив нову систему 3D-відео захоплення — "holoportation". Вона дозволяє 3D-візуалізувати людей, які ведуть зйомку в іншому місці, в реальному часі.

В роботі система використовує серію 3D-відео камер, які спочатку знімають людину або предмет з різних ракурсів, а потім система з допомогою алгоритмів і шаблонів склеює повноцінне 3D-зображення, стискає, і передає його миттєво в будь-яке місце.

Це дуже сильно нагадує технології голограми, які можна бачити у фільмах і численних спробах здійснення таких задумів. Однак, за принципом дії нагадує програми на зразок Skype.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ера ноутбуків, планшетів і смартфонів закінчується - Цукерберг

Розробники передбачили і можливість запису визуалізованого контакту. Після спілкування з людиною можна переглянути ще і ще найбільш цікаві моменти.

У відео, яке розміщене нижче, керівник дослідницького підрозділу спочатку розмовляє з одним з колег і навіть намагається "дати п'ять" йому. Після цього представник Microsoft "спілкується" сам з собою, а також розмовляє з дочкою, яка знаходиться на іншому майданчику. При цьому система може відтворювати трансляцію, дозволяючи в буквальному сенсі "увійти в спогади", зазначає головний герой демонстраційного ролика.

.

Також, записане відео можна зменшити і зробити з нього настільну голограму

Нагадаємо, Facebook ловитиме фейки та тролів.

Зараз ви читаєте новину «Microsoft показала, як працює система для виведення голограм співрозмовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути