пʼятниця, 02 грудня 2016 13:00

MasterCard пояснила, як оплатити покупку за допомогою селфі

MasterCard пояснила, як оплатити покупку за допомогою селфі

Паролі, PIN і коди підтвердження скасували. MasterCard випустила новий спеціальний додаток. Завдяки йому власники MasterCard зможуть підтверджувати оплату онлайн-покупок за допомогою селфі або відбитків пальців.

Додаток Identity Check Mobile дозволяє завершити онлайн-покупку, не вводячи пароль, PIN-код або код підтвердження. На завершення оформлення покупки в інтернет-магазині користувач побачить на своєму смартфоні вікно, котре спливає. Через нього зможе авторизувати платіж скануванням відбитку пальця або за допомогою селфі, пише Financial Times.

"Паролі - це головний біль. Їх легко забути, вони витрачають наш час. Вони не є безпечними. Біометричні рішення роблять онлайн-транзакції такими безпечними і простими, як покупки безпосередньо в магазині", - каже Аджай Бхалла, президент із корпоративних рішень безпеки в MasterCard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форест Гамп навчатиме українців англійської мови

MasterCard зважились на створення цього додатку через заяви аналітиків. За їхніми прогнозами, 2018 року світовий обсяг платежів, зроблених через мобільні пристрої, сягне $95 млрд .

Пробна версія програми діє на території 12 європейських країн, а до 2017-го новий сервіс стане доступний у всьому світі.

Раніше MasterCard створив банківську карту з вбудованим сканером відбитків пальців для безконтактних платежів. Для виконання операції необхідно прикласти палець до біометричного датчика й провести карткою над сканером терміналу. Авторизація транзакції забирає менш як секунду.

Зараз ви читаєте новину «MasterCard пояснила, як оплатити покупку за допомогою селфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути