Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2016 16:34

Форест Гамп навчатиме українців англійської мови

Форест Гамп навчатиме українців англійської мови

Кияни Назар і Наталія Бартосік створили сервіс "КіноМова". Він навчає говорити англійською висловами з кіно.

Англійську в додатку подають як уривки з відомих англомовних фільмів. Це дозволяє бачити конкретні життєві ситуації, відчувати емоції акторів і запам'ятовувати вислови для подій повсякденного життя, пише "Українська правда". "КіноМова" орієнтована на людей, які починають вивчати мову.

Нині сервіс працює в альфа-версії, у ньому є 16 фраз із 15 фільмів. Їх озвучують відомі кіногерої: Форест Гамп, Тайлер Дерден, хобіт Фродо, рибки з мультфільму "У пошуках Немо" тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили сервіс, який допоможе знайти втрачене авто

"Ми відібрали близько 20 фільмів і написали алгоритм для аналізу їхніх субтитрів. Потім на базі пакета для статистичного аналізу великих даних виокремили найуживаніші фрази. Для них знайшли найцікавіші уривки", – каже Назар.

В остаточній версії буде понад 400 фраз із більш як 100 фільмів, які мають забезпечити основну частину повсякденної лексики.

Поки що додаток функціонує лише в альфа-версії, але якщо користувачам сподобається ідея, розробники обіцяють запустити проект повноцінно. Він безкоштовний і таким залишиться, обіцяють розробники.

Українці створили серію інтерактивних книжок Smart Koala для малюків від 3 років. Книжка функціонує з "розумною" ручкою. На кожній її сторінці під ілюстрацією є спеціальні мітки, які запускають відтворення мови на ручці. Озвучування картинок доступне українською, російською та англійською мовами.

Зараз ви читаєте новину «Форест Гамп навчатиме українців англійської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі