середа, 20 вересня 2017 11:20

IOS 11: доповнена реальність, оновлені App Store і "Центр управління"

Вчора, 19 вересня близько 20:00, по всьому світу відкрили доступ до нової операційної системи від Apple - iOS 11. У компанії пообіцяли, що всі користувачі отримають пропозицію оновити ОС як максимум до 20 вересня.

Відомо, що iOS 11 підтримуватимуть айфони, починаючи від 5s і новіше, планшети iPad mini 2, 3 і 4, Air і Air 2, iPad п'ятого покоління, всі версії iPad Pro, а також iPod Touch шостого покоління, пише korrespondent.net

Автор: 24 канал
  Додатки "Телефон" та "Калькулятор" видозмінилися
Додатки "Телефон" та "Калькулятор" видозмінилися

Що стосується дизайну операційної системи — тут масштабних змін не відбулося. Змінилися лише деякі елементи інтерфейсу, дизайнери цієї ОС використали більш жирні шрифти, до прикладу, в заголовках.

Серед новинок: технологія доповненої рельності - AR Kit. За допомогою неї, використовуючи камеру iPhone, власник смартфону зможе додати на екран неіснуючі об'єкти. Цим самим стерти межу між реальним та віртуальним світом.

Усі фотографії та відео відтепер можна буде зберігати у нових форматах, які займатимуть вдвічі менше пам'яті пристрою. Також Apple не втрачає надію зробити "живі" фото популярними серед всіх своїх користувачів. В iOS 11 є нові ефекти для Live Photos.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився вірус, який зламує смартфони за 10 секунд

Змінилася панель закріплених додатків - у нижній частині екрана. Візуально вона стала схожа на панель, яку використовують у комп'ютерах від Apple. Тепер у користувачів є можливість відкрити будь-який додаток поверх інших активних програм. Додатки "Телефон" та "Калькулятор" повністю видозмінилися. Натомість "Календар" і "Нагадування" дизайнери залишили без змін.

Автор: 24 канал
  Власники смартфонів з iOS 11 отримали можливість власноруч підлаштовувати під себе “Центр управління”, закріплюючи необхідні функції і додатки.
Власники смартфонів з iOS 11 отримали можливість власноруч підлаштовувати під себе “Центр управління”, закріплюючи необхідні функції і додатки.

Якщо говорити про наймасштабніші зміни в iOS 11, то вони стосуються центру управління. Тепер замість трьох окремих екранів, які були в iOS 10, користувачі отримали один, повідомляє 24tv.ua. "Ц.У." займає усю площу екрану. Він отримав новий вигляд з іконками округлої форми. В оновленому меню з'явилися два розділи для регулювання опцій, елементи управління музикою, повзунки для зміни гучності і яскравості, кнопки для блокування обертання екрану і управління функцією "Не турбувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple зняла рекламний відеоролик у київському вокзалі

Власники смартфонів з iOS 11 отримали можливість власноруч підлаштовувати під себе "Центр управління", закріплюючи необхідні функції і додатки. Так, додати можна такі опції: ліхтарик, таймер, калькулятор, камеру, будильник, управління Apple TV, "Не турбувати під час водіння", гід-доступ, додаток "Дім", режим низького споживання енергії, лупу, нотатки, запис екрану, секундомір, розмір тексту, звукові замітки і додаток Wallet.

Також в "Центрі управління" з'явилися розширені жести 3D Touch. Якщо, до прикладу, посилено затиснути якусь клавішу, на екрані з'являться додаткові опції, пов'язані з цим розділом. Затиснувши іконку "Музика", на екрані з'являться не тільки елементи управління відтворенням, а й інформація про композицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки коштуватимуть нові iPhone в Україні

Помітно змінився магазин додатків App Store. Крім візуальних змін, багато чого оновилося і в функціоналі. Так, після поновлення ви помітите в App Store 5 вкладок: сьогодні, ігри, додатки, оновлення, пошук. Натиснувши на "Сьогодні" - отримаєте найбільш популярний і актуальний контент, додатки і навіть статті, в яких розробники описують процес створення своїх додатків та ігор.

Розробники вдосконалили також роботу помічниці Siri і пошук. Відтепер він став "розумним", дає підказки і посилання на статті, поради і вибірки, які стосуються запитів користувача. В iOS 11 зник додаток iCloud Drive. Замість нього в компанії пропонують використовувати новий додаток "Файли" - аналог Finder на Mac.

Ціни на iPhone Х офіційно озвучили під час презентації Apple. Вартість базової версії флагманського смартфона становить $999. Однак у багатьох країнах ціна виявилася значно вищою. Як вказує видання Business Insider, найвища ціна на iPhone Х зараз у Росії - $1390. Це приблизно на 40% дорожче, ніж у США. Ще висока ціна в більшості країн Європи, а також у Великій Британії і Мексиці.

Зараз ви читаєте новину «IOS 11: доповнена реальність, оновлені App Store і "Центр управління"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути