вівторок, 14 травня 2024 02:42

Оплата смартфоном стане недоступною для багатьох користувачів

Оплата смартфоном стане недоступною для багатьох користувачів
Застосунок Гаманець перестане бути доступним на старих смартфонах. Фото: techno.nv

Застосунок Гаманець (Google Wallet), що забезпечує швидкий доступ до платіжних карток, перестане бути доступним на багатьох старих смартфонах вже з наступного місяця.

Google змінює мінімальні вимоги для роботи Гаманця на смартфоні. Через це власники старіших гаджетів на Android з підтримкою безконтактної оплати втратять доступ до цього інструменту, йдеться в повідомленні на сторінці підтримки Google.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі смартфони 2024 року під різний бюджет і цілі

"З 10 червня 2024 року Google Wallet потребуватиме Android 9 або новішої версії на вашому телефоні та Wear OS 2.x або новішої версії на вашому смартгодиннику. Щоб функції Гаманця, як-от безконтактна оплата, були захищеними, ми маємо надсилати оновлення системи безпеки на ваш пристрій. Такі оновлення недоступні для версій Android, старіших за 9", - йдеться в повідомленні.

Коли Google Wallet з'явився у 2022 році, замінивши собою застосунок Google Pay, версія Android 5.0 ще була у списку. До цього оновлення підтримувалися Android 7.0 і новіші версії. Відтак, з наступного місяця буде втрачено підтримку Android Nougat (2016: 7.0, 7.1) і Oreo (2017: 8.0, 8.1).

Кожен користувач смартфона повинен знати ознаки швидкого виходу гаджету з ладу.

Не володіючи цією важливою інформацією, людина може потрапити до складної ситуації. Наприклад, смартфон може припинити працювати саме в той момент, коли з'явиться необхідність здійснити важливий дзвінок.

Зараз ви читаєте новину «Оплата смартфоном стане недоступною для багатьох користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути