середа, 02 грудня 2015 13:16

Хакери заявили про крадіжку 23 мільярдів акаунтів користувачів PayPal

Хакери заявили про крадіжку 23 мільярдів акаунтів користувачів PayPal

Хакери заявили про крадіжку 23 мільярдів облікових записів користувачів сервісу. Автентичність записів поки не доведена, а в мережі зловмисники опублікували лише 1300 акаунтів PayPal. Про це повідомляє AIN.UA

Логіни й паролі опубліковані на Pastebin і виявлені сканером чеської компанії Cybersecurity Help s.r.o., яка спеціалізується на корпоративному кіберзахисті.

Хакери заявили, що отримали доступ до 23,873,667,087 акаунтів, втім,посилання на повний список не існує. Експерти спробували перевірити достовірність опублікованих облікових записів, але після невдалої спроби входу зіткнулися з блокування за IP-адресою з боку PayPal.

"Якщо опубліковані дані справжні, хакери могли одержати до них доступ, тільки зламавши сервери PayPal", — повідомляють в Cybersecurity Help s.r.o.

Зазначається, що в PayPal всього 173 мільйонів активних акаунтів, а на Землі проживає 7 мільярдів людей, тому цифра 23 мільярди акаунтів звучить неправдоподібно, повідомляє видання csoonline.com. Крім того, журналістам видання вдалося відшукати в інтернеті аналогічний злив від іншого хакера — ті ж 1300 акаунтів були опубліковані 28 листопада і теж на Pastebin.

В PayPal прокоментували ситуацію так: "Професіонали з безпеки перевірили інформацію про те, що дані наших користувачів могли бути скомпрометовані, і ми можемо підтвердити, що ці дані неточні". Проте до цих пір напевно невідомо, чи є серед опублікованих акаунтів реально скомпрометовані. Логіни й паролі можуть не бути обліковими записами PayPal, однак побічно можуть бути пов'язані з користувачами сервісу.

Нагадаємо, хакери почали "полювання" на біометричні дані.

Зараз ви читаєте новину «Хакери заявили про крадіжку 23 мільярдів акаунтів користувачів PayPal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути