пʼятниця, 30 жовтня 2015 12:10

Хакери почали "полювання" на біометричні дані

Хакери почали "полювання" на біометричні дані

Найближчим часом обсяг фінансових транзакцій, які підтверджуються за допомогою біометричних даних, інтенсивно зростатиме. Очікується, що вже через чотири роки, показник досягне 5 мільярдів, проти 130 мільйонів, які зафіксовані сьогодні. Про це повідомляють фахівці компанії Juniper, які підготували прогноз розвитку даної сфери.

Зазначимо, що нині ця опція використовується тільки Samsung і Apple, чиї гаджети дозволяють користувачам здійснювати покупки за допомогою натискання пальця. Повідомляється, що географія таких платежів обмежені територією Великобританії, США і Південної Кореї.

Що стосується хакерів, то небезпека витоку такого роду набагато вище, ніж розкрадання персональних даних. Зловмисникам не складе великої праці поміняти пароль або телефонний номер. Однак зробити іншим відбиток пальця, оболонку ока, сканування якої застосовують для біометричної ідентифікації майже не можливо.

Нагадаємо, хакери зламали електронні поштові скриньки глави ЦРУ США Джона Бреннана та директора міністерства національної безпеки Штатів Джея Джонсона.

Зараз ви читаєте новину «Хакери почали "полювання" на біометричні дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути