вівторок, 30 вересня 2014 11:40

Google показала приклади додатків для Android Auto
7

Компанія Google веде розробку ОС для автомобілів, яка має побачити світ до кінця поточного року. І завдяки документам, призначеним для розробників, ми можемо побачити, як приблизно будуть виглядати сторонні програми для Android Auto.

Нагадаємо, що Android Auto буде встановлюватися в автомобілі в якості бортової операційної системи, управляти її функціями можна буде через бортовий тачскрін авто. Однак програми для Android Auto не будуть повністю незалежними. По суті, це будуть все ті ж програми, які встановлюються на смартфон або планшет водія, а бортова система автомобіля буде з ними лише взаємодіяти. Приміром, через бортовий тачскрін користувачі зможуть читати одержувані на смартфон повідомлення, управляти відтворенням музики, а також користуватися системою голосового управління. 

Варто відзначити, що при створенні програмних продуктів розробники додатків для Android Auto теж не зможуть проявляти багато свободи оскільки Google вирішила ретельно оберігати користувальницький інтерфейс автомобільної ОС. З цієї причини розробники не зможуть використовувати модифіковані обкладинки, чи скіни. Правда, буде дозволено використовувати кілька колірних схем, які, до речі, для зручності водія будуть змінюватися в залежності від часу доби.

При випуску Android Auto користувачам буде доступно всього кілька типів сторонніх додатків. В їх число входять програми для відображення на бортовому дисплеї вхідних на смартфон повідомлень, а також медіаплеєри.

Зараз ви читаєте новину «Google показала приклади додатків для Android Auto». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути