вівторок, 24 травня 2016 12:45

Facebook виправить алгоритм показу "популярних новин"

Facebook виправить алгоритм показу "популярних новин"

Соціальна мережа Facebook внесе зміни в алгоритм відбору і показу "популярних новин" у зв'язку з підозрами в замовчуванні тих чи інших тем.

Про це повідомляє The Verge

"У Facebook немає ніяких підстав вважати, що механізм показу новин, як це стверджувалося в ЗМІ, вручну корегувався працівниками соціальної мережі у користь демонстрації ліберального порядку, однак теоретично така можливість існує", - кажуть у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook звинуватили в упередженому доборі новин і політичній цензурі

Зміни в першу чергу стосуються перенавчання та розробки нових інструкцій для співробітників, що відповідають за механізм показу "популярних новин". Також Facebook більше не буде покладатися на список популярних видань, який використовувався в роботі алгоритму, і не буде порівнювати популярність тих чи інших нотаток з порядком найбільших американських видань.

Нагадаємо, на початку травня видання Gizmodo опублікувало матеріал про роботу блоку Trending News, в який потрапляють найбільш обговорювані матеріали в Facebook. У матеріалі наводилися слова двох колишніх співробітників Facebook, які стверджували, що з Trending News систематично прибиралися статті консервативних видань.

Зараз ви читаєте новину «Facebook виправить алгоритм показу "популярних новин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути