четвер, 03 березня 2016 13:41

Чумацький Шлях почав помирати

Чумацький Шлях почав помирати

Астрофізики з Франції і США представили перший доказ того, що Чумацький Шлях почав вмирати. Дослідження вчених опубліковано в журналі Astronomy & Astrophysics.

Астрономи прийшли до висновку, що за півтора-два млрл років після того, як приблизно 10 млрд років тому сформувався товстий диск Галактики, в ній в десятки разів знизилася швидкість зореутворення.

Після цього народження світил відновилося, але йшов набагато більш повільними темпами і сформувало тонкий диск. До своїх висновків вчені дійшли, проаналізувавши дані каталогу Sloan Digital Sky Survey.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені прогнозують, що Мертве море зникне до 2050 року

Галактика може перестати рости навіть тоді, коли у неї залишаються запаси газу для утворення нових зірок. Причиною згасання активності Чумацького Шляху, на думку астрономів, може бути незвичайна динаміка між тонким і товстим дисками.

"Зореутворення зводиться до битви між гравітацією та іншими явищами, наприклад, турбулентністю", — сказала астроном Кетрін Алатало з обсерваторії Карнегі в Пасадені, не бере участь у дослідженні.

Нагадаємо, фахівці NASA виявили сліди хвиль на супутнику Сатурна.

Зараз ви читаєте новину «Чумацький Шлях почав помирати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути