пʼятниця, 26 лютого 2016 11:32

Астрофізики зафіксували джерело "інопланетного" сигналу

Астрофізики за допомогою оптичних обсерваторій і радіотелескопів вперше виявили місце розташування швидких радіоімпульсів — спалахів, які раніше приписувалися інопланетянам. Результати досліджень автори опублікували в журналі Nature.

Швидкий радіоімпульс — нетривалий спалах, що призводить до викиду в космічний простір величезної кількості енергії. Нині вчені зареєстрували 16 таких сигналів.

Визначити розташування сигналів до цього часу не вдавалося. У представленому вченими дослідженні повідомляється про виявлення джерела сигналу FRB (fast radio bursts) 150418. Його вперше зафіксували 18 квітня 2015 року в Обсерваторії Паркса в Австралії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені відкрили нову елементарну частинку

Розроблена спеціально для дослідження швидких радіоімпульсів система оперативного реагування дозволила за допомогою інших телескопів визначити розташування джерела сигналу з точністю, яка в тисячу разів перевищує аналогічні вимірювання для інших подібних подій.

 

Джерелом сигналу стала еліптична галактика, яка розташована в 6 млрд світлових років від Землі. Вченим вдалося визначити дисперсію — різницю між короткохвильової та довгохвильової частинами, зумовлену втратою енергії випромінювання при його проходженні через речовину. Це дозволило оцінити щільність матерії, через яку пройшло випромінювання.

Нагадаємо, астрономи підтвердили існування Планети Х і звузили сферу її пошуків.

Зараз ви читаєте новину «Астрофізики зафіксували джерело "інопланетного" сигналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути