середа, 22 жовтня 2014 19:20

Японці створили диск, здатний зберігати дані понад 300 мільйонів років

Інженери японської компанії Hitachi створили найнадійніший дисковий накопичувач.

Новий оптичний диск компанії Hitachi - це справжня революція в області запису та збереження цифрових даних. Вкрай малоймовірно, що новий диск отримає широке поширення, однак реалізована в ньому технологія може бути використана в подальшому, в інших проектах. Диск зроблений з кварцового скла, а термін збереження даних на ньому перевищує 300 млн років, таким чином інформація записана на нього напевно зможе пережити навіть людство, у всякому разі в його нинішньому вигляді.

Працює диск майже так само, як і будь-який інший, подібний йому. Запис інформації ведеться за допомогою лазера, який створює на кварцовому склі плями, при цьому тривалість впливу променя на одну точку становить менше, ніж одна мілісекунда. Диск має 100 шарів, по 50 на кожну з сторін. Місткість інноваційного сховища даних порівнянна з найбільш ємними і компактними дисками на базі технології Blu-ray. 

Також, варто відзначити, що японське творіння прекрасно виживає в найекстремальніш8их умовах, будь то злоякісне випромінювання, хвилі, вогкість, висока і низька температури, механічні пошкодження і багато іншого.

 
Зараз ви читаєте новину «Японці створили диск, здатний зберігати дані понад 300 мільйонів років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути