Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2016 19:45

Як інтернет увійшов у життя людей
5

Сьогодні інтернет святкує свій символічний день народження. 7 квітня 1969 року презентували проект Host Software. Він передбачав створення RFC-формату.

RFC (Request for Comments ) - це документ із серії пронумерованих інформаційних документів інтернету. Перші RFC поширювались як друковані листи, але коли почали функціонувати перша електронна мережа, документи почали розповсюджуватися у вигляді електронної пошти. Спочатку розробку планували використовувати лише в оборонних цілях. Зокрема, Міноборони США ініціювало розробку проекту, який дав би можливість передавати інформацію під час ймовірної війни.

У 1971 року створили першу програму для відправки електронної пошти мережею, а 1973 сервер підключили Великобританію та Норвегію.

Популярність інтернету серед цивільного населення почала стрімко розвиватися на початку 1993 року, коли з'явився перший у світі веб-браузер. Після цього інтернет почав стрімко розвиватися під потреби звичайний споживачів і увійшов у життя людей.

Gazeta.ua наводить 5 функцій інтернету, які вкорінилися у життя людей

Фінансові послуги

Автор: osvita.mediasapiens.ua
 

Нині інтернет пропонує безліч послуг у сфері фінансів. Це як інтернет-банкінг, так і покупку в мережі. Є безліч інтернет-магазинів, які дозволяють здійснити покупку з іншого континенту. Наприклад eBay чи AliExpress. Ще років 20 тому було важко уявити, що без родичів у США можна купути щось в Америці. Розрахунок за такі покупки також здійснюється завдяки інтернету - не потрібно йти в банк, що перевести кошти. Нині можна переказати власні кошти продавцю не відриваючись під монітора. Також можна купити квитки на будь-який вид транспорту завдяки онлайн сервісам.

Онлайн-мультимедія

Автор: kudago.com
 

Багато хто забув, як це відвідувати прокат компакт-дисків. Та й закладів таких тепер немає. Нині дивитися фільми чи слухати музику можна на інтернет-сайтах. Крім цього, вже багато програм є у онлайн-доступі. Наприклад, фоторедактори. Також можна зберігати файли на онлайн-дисках. Можна зберігати практично усіми типи файлів: від фотографій, до програм чи "інсталок" комп'ютерних ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 онлайн фоторедакторів

Енциклопедія на всі випадки життя

Автор: vasi.net
 

Інтернет-пошуковик видасть усю необхідну інформацію за кілька секунд. Завдяки інтернету, людина можна знайти значення незнайомого терміну чи явища. Wikipedia вже давно замінила бібліотеки учням та студентам. Крім того, що це зручніше - інформацію набагато простіше знайти та систематизувати.

Спілкування

Автор: psm7.com
 

Дзвінки телефоном закордон втратили популярність не тільки через високу ціну, а через дешеву альтернативу. Дзвінки по інтернету не можна назвати повністю безкоштовними, оскільки потрібно сплачувати за трафік. Проте різниця у вартості між мобільними розмовами та спілкування онлайн дуже велика. Крім програм накшталт Skype, Viber та інших, у соцмережах також з'явилися голосові повідомлення. Самі ж соцмережі дозволяють відстежувати визначні події друзів, які живуть за тисячі кілометрів від вас.

Самоствердження

Автор: homeiswheretheharddiskis.wordpress.com
 

Ці ж соцмережі дають змогу пожалітися чи похвалитися. Якщо в юзера сталась неприємна подія, він пише про неї пост у соцмережу. Завжди знаються люди, які розрадять та створять ілюзію підтримки. Це допоможе легше пережити неприємність. Крім цього, люди піднімають свої еґо, завдяки кількості "лайків" під постом чи фото.

Зараз ви читаєте новину «Як інтернет увійшов у життя людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути