неділя, 28 травня 2017 07:25

5 важливих функцій перекладача Google

5 важливих функцій перекладача Google
Google Translate знає про більш ніж 100 мов. Фото: habrahabr

Google Translate знає про більш ніж 100 мов. Цей веб-сервіс допомагає мільйонам людей в роботі і подорожах. Тим не менш, у платформи є можливості, про які знають не всі.

1. Розпізнає почерк

Не обов'язково вводити друкований текст з клавіатури, можна просто вписати побачене або почуте іноземне слово, водячи пальцем по екрану смартфона як ручкою. Слово буде перетворено на текст і перекладено.

2. Розпізнає голос

Перекладач дозволяє прослухати мовленнєву вимову як окремих слів, так і цілих рядків тексту вибраною мовою. Зручно користуватися цією функцією, перебуваючи в країні, де розмовляють не рідною мовою. Вимовте фразу своєю мовою і миттєво отримаєте її варіант іноземною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, наскільки знизилась відвідуваність "ВКонтакте"

3. Переклад сайтів

Всі знають, що Google Translate вміє перекладати слова, речення і тексти. Але також сервіс може перекладати веб-сторінки повністю. Зайдіть в Google Translate, виберіть мову оригінальної сторінки і мову, на яких хочете цю сторінку перекласти. Потім просто скопіюйте в ліве поле URL вас цікавить сторінки з адресного рядка. Google Translate автоматично переключиться в режим перекладу сайтів і відобразить зазначений ресурс вже в перекладеному вигляді. При цьому у вас буде можливість переходити по посиланнях цього сайту. Нові сторінки будуть відкриватися вже перекладеними.

4. Розпізнає текст

Не завжди друкувати або вимовляти фразу зручно. В цьому випадку достатньо показати текст, що потребує перекладу перекладачеві і виділити слово або фразу. Бажаний текст за кілька секунд з фізичного перейде у віртуальний, буде перетворено на текст і переведений на потрібну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портал WikiLeaks продовжуватиме свою роботу

5. Переклад документів з комп'ютера

Під полем вихідного тексту в інтерфейсі Google Translate є посилання "перекладіть документ". Натиснувши на нього, користувач може завантажити перекладач документ зі свого комп'ютера. Підтримуються текстові файли Windows, текстові документи Microsoft Office, документи в PDF і інші поширені формати. При перекладі Google Translate формує окрему сторінку, на якій намагається зберегти вихідне форматування документа. У деяких випадках, особливо коли мова йде про таблицях, це призводить до того, що стовпці тексту збиваються і наїжджають один на одного. Тим не менше, сам переклад залишається досить якісним.

За невиконання указу президента Петра Порошенка про заборону ряду соціальних мереж і веб-сервісів Росії, серед яких сайти "Яндекс", "Одноклассники" та "ВКонтакте" передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «5 важливих функцій перекладача Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути