Ексклюзиви
пʼятниця, 11 грудня 2015 19:06

5 сучасних винаходів українців

Українські винаходи з'являлись не тільки у радянську епоху, а й в умовах сьогодення. Винахідники з України розробляли інноваційні речі та технології. Зараз наша країна теж має чим пишатися: в Україні розробляють як навігатори для незрячих, так і смарт-браслети.

Gazeta.ua підібрала 5 найцікавіших українських винаходів в епоху розвинених технологій.

Смарт-браслет Swimmerix для розумного плавання

Ярослав Ісаков заснував компанію Swimmerix, яка створила розумний браслет спеціально для тих, хто захоплюється плаванням.

 

На відміну від водостійких аналогів, таких як FitBit або Jawbone, браслет Swimmerix в комплектації має ще й спеціальну базисну станцію і створений плавцями для плавців.

Мультикоптер з тепловізором

Українці створили власний мультикоптер, який "бачить" крізь стіни. P2 Thermal — продукт компанії drone.ua, розроблений на базі китайського DJI Phantom 2 та оснащений тепловізором. На стандартній моделі встановлена камера FLIR vue PRO, яка записує зображення з розширенням 336х256 пікселів. Вартість базової комплектації трохи більше 90 тисяч гривень.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 українських винаходів, які стали відомими на весь світ

Програма координування розвідки та бойових дій "Комбат"

Програмісти разом з волонтерами "Народного проекту" створили програму для координування розвідки та бойових дій "Комбат".

 

Система дозволяє в режимі реального часу стежити за переміщенням бійців та підрозділів, віддавати накази та повідомляти про результати завдань, ставити примітки, повідомляти про стан бійців.

Навігатор для незрячих

14 -річний школяр з Одеси Борис Чубин створив унікальний навігаційний комп'ютер для сліпих людей. Зі своїм винаходом юний талант переміг на престижному конкурсі в Україні. Винахід — це, по суті, наручний годинник з GPS-навігатором, тільки такий навігатор не показує маршрут, а розповідає.

Розумний смітник

У Чернівцях програмісти створили "розумний" смітник. Урна сама подає сигнал, коли переповнена відходами. Крім того, може вказати найкоротший маршрут до себе – для сміттєвоза.

Зараз ви читаєте новину «5 сучасних винаходів українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути