вівторок, 19 червня 2012 01:08

Дружина Обами виявилася нащадком ірландського рабовласника

Дружина Обами виявилася нащадком ірландського рабовласника
Мішель Обама. Фото Reuters

Дружина президента США Мішель Обама виявилася нащадком рабовласника Ендрю Шилдса, який, на думку істориків, прибув до Америки у XVIII столітті з Ірландії.. Про це  йдеться в книзі журналістки The New York Times Рейчел Суорнс) "Американський гобелен: історія чорних і білих предків Мішель Обами з різних культур" (American Tapestry: The Story of the Black, White and Multiracial Ancestors of Michelle Obama).

Звідки точно походить Шилдс, достеменно невідомо. Передбачається, що він міг бути уродженцем провінції Ольстер, яка зараз розділена між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Як пише The Daily Telegraph, в 1852 році його нащадки купили за 475 доларів чорношкіру дівчинку Мелвінію, яку привезли до свого маєтку в штаті Джорджія. Саме її син Долфус Шилдс був прапрадідом Мішель Обами. Особистість же його батька до недавнього часу залишалася невідомою.

В ході написання книги Смоленьяк і Суорнс прийшли до висновку, що батьком Долфуса став Чарльз Шилдс - онук Ендрю Шилдс. Крім Долфуса в нього і Мелвін народилися ще двоє дітей. Згодом рабиня була звільнена, після чого переїхала до південної Кароліни, де Долфус одружився на прапрабабці Мішель Обами Еліс.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Обами виявилася нащадком ірландського рабовласника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути