пʼятниця, 15 червня 2012 06:25

Пентагон влаштує свято на честь гомосексуалістів

Пентагон влаштує свято на честь гомосексуалістів
Фото: vespig.wordpress.com

Пентагон влаштує в цьому місяці перше у своїй історії свято на честь гомосексуалістів і лесбіянок, повідомила в четвер газета Hill з посиланням на представника Пентагону Ейлін Лайнез.

За словами Лайнез, деталі заходу поки розробляються, але вже відомо, що він відбудеться в рамках так званого "місяця ЛГБТ (лесбіянок, гомосексуалістів, бі-та транссексуалів)" і буде приурочено до першої річниці скасування обмежень на службу представників нетрадиційної сексуальної орієнтації в збройних силах.

В кінці грудня 2010 року президент США Барак Обама підписав історичний закон про скасування закону, запровадженого за часів президента Білла Клінтона Don't Ask Don't Tell ("Не питай, не говори"). Суть скасованого закону полягала в тому, що гомосексуалістам і лесбіянкам дозволено служити в збройних силах США, але одночасно заборонено розкривати свою сексуальну орієнтацію, а військовому командуванню - задавати питання про неї. Гомосексуалісти вважали закон лицемірним і багато років домагалися реалізації права вільно говорити про свою орієнтацію, нехай навіть і на службі. Починаючи з 20 вересня 2011 року, сексуальна орієнтація не може бути підставою для відмови в праві служити у військах.

У червні у багатьох містах США проходять гей-паради, багато ресторанів і клубів прикрашені веселковими прапорами, а політики навперебій висловлюються на підтримку прав гомосексуалістів.

Нещодавно президент США Барак Обама заявив, що підтримує одностатеві шлюби. Крім того, в спеціальній декларації до початку "ЛГБТ-місяця" він нагадав про переваги скасування закону Don't Ask Don't Tell.

"Завдяки скасуванню закону Don't Ask Don't Tell, американські гомосексуалісти, лесбіянки і бісексуали можуть служити своїй країні відкрито, чесно і не боячись втратити роботу через те, кого вони люблять", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон влаштує свято на честь гомосексуалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути