вівторок, 21 липня 2009 08:13

Збільшити тривалість життя дуже просто

Збільшити тривалість життя дуже просто

Вести здоровий спосіб життя не так складно, як можна припустити, запевняють американські учені. Для того, щоб збільшити тривалість життя, зовсім не обов"язково проводити весь вільний час в спортивних залах і дотримуватися суворої дієти. Все набагато простіше - достатньо всього лише відмовитись від куріння, стежити за оптимальною вагою, регулярно вживати фрукти і овочі і стежити за фізичним навантаженням, причому без фанатизму.

"Це чотири колони, на яких тримається здоровий спосіб життя", - стверджує впливовий медичний журнал American Journal of Medicine.

Медики настійно рекомендують відмовитися і від звички дивитися телевізор як однієї з найбільш небезпечних для здоров"я. У США середній американець сидить біля телевізора 2,5 години в будні і більше трьох годин по вихідних днях. Лікарі вважають, що, як правило, це безцільне пасивне проведення часу, що відволікає від корисних справ.

Причому фізичне навантаження, на думку учених, повинне бути не дуже великим. 2,5 години на тиждень, не більше - найкращий варіант.

Здавалося б, все досить просто, проте результати опублікованого дослідження, що охопило 15 708 американців у віці від 45 до 64 років, виявили, що лише 8 % з них слідують золотим правилам довголіття.

Не дивлячись на активну антитютюнову пропаганду в США, близько 20 % населення як і раніше палить, а чисельність людей з надмірною вагою за останні два роки зросла в 23 штатах.

Американські учені назвали й інші найбільш шкідливі звички, які передчасно руйнують організм: зневага імунізацією при надмірній вірі в чудодійну силу ліків, незбалансована дієта, недосипання і, як наслідок, регулярні стреси, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Збільшити тривалість життя дуже просто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути