понеділок, 27 липня 2015 12:51

Вченим вдалося управляти лабораторними мишами за допомогою пульта

Вченим вдалося управляти лабораторними мишами за допомогою пульта

Американським ученим вдалося налагодити управління лабораторними мишами за допомогою бездротового контролера. Про це повідомляє Reuters.

Експеримент проводився спільно співробітниками медичного коледжу при Університеті Вашингтона і Університету штату Іллінойс в рамках вивчення нейронної стимуляції без використання інвазивних процедур. Фахівці розробили імплантат розміром тонший за людське волосся, який дозволить вводити в живий організм ліки за допомогою дистанційного управління.

Пристрій, що живиться від маленької батареї і керується з бездротового пульта, було закріплено на голові лабораторної миші. Всередині пристрою – резервуари, що містять різні медичні препарати. В одному з дослідів вчені змусили тварину ходити по колу після того, як пристрій ввів їй препарат, що імітує дію морфіну. У ході експериментів миша знаходилася приблизно в трьох метрах від пульта управління. На думку вчених, результати дослідів дозволять використовувати малоінвазивні засоби для лікування неврологічних захворювань у людей.

Зараз ви читаєте новину «Вченим вдалося управляти лабораторними мишами за допомогою пульта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути