понеділок, 30 січня 2012 16:28

Вчені винайшли медичний датчик, який живиться реп-музикою

Вчені винайшли медичний датчик, який живиться реп-музикою

Американські дослідники розробили новий тип мініатюрних сенсорів-імплантатів. Експерименти з чотирма музичними напрямками - блюзом, джазом, роком і репом - показали, що останній краще всього підходить для підзарядки нових пристроїв.

Як повідомляє Engadget, вчені з університету Пард'ю виготовили сенсор, головним елементом якого є консоль, зроблена з п'єзоелектрика цирконат-титанату свинцю.

Творці порівнюють консоль з крихітним трампліном для стрибків у воду. П'єзоелектрик перетворює звукові вібрації в діапазоні частот 200-500 герц в електроенергію, яка накопичується в конденсаторі.

"Акустична енергія від музики проходить через тканини організму, викликаючи вібрації. Реп в цьому плані виявився кращим, оскільки в ньому багато низькочастотних звуків, особливо басів", - пояснив професор Бабак Зіайї (Babak Ziaie), один з авторів нової мікроелектромеханічної системи.

Коли частоти виходять за межі необхідного діапазону, вібрації консолі припиняються і електричний заряд автоматично відправляється до датчика тиску, який передає дані зовні у вигляді радіосигналів.

На думку розробників, сенсори такого типу можуть допомогти пацієнтам з аневризмою і енурезом. Прототип системи американці представили 30 січня на конференції IEEE MEMS 2012 в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Вчені винайшли медичний датчик, який живиться реп-музикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути