субота, 24 вересня 2016 07:00

Ватикан ускладнив процедуру визнання чудес

Ватикан ускладнив процедуру визнання чудес

Католицька церква оголосила про зміну процедури визнання подій чудесами.

Новими нормами будуть керуватися члени спеціальної медичної комісії, яка постановляє, чи була та чи інша подія дивом чи ні.

Інформує BBC.

Дива згідно з правилами Ватикану необхідні для беатифікації (визнання людини блаженним). Кожна людина, визнана Ватиканом блаженним, повинна здійснити хоча б одне диво.

Чудесами події визнає орган під назвою конгрегація у справах святих.

Поправки до правил беатифікації опубліковані в п'ятницю в документі, затвердженому головою конгрегації - кардиналом Анджело Амато.

По-перше, щоб поставити на порядок денний комісії питання про божественну участь у тій чи іншій події, відтепер потрібні голоси двох третин членів конгрегації. Раніше ця планка була нижчою.

Інформація про членів комісії, які брали участь у причисленні до лику святих, має триматися в таємниці. Після засідання ради подію повинні визнати дивом священики і Папа Римський.

По-друге, будучи один раз відкинутим конгрегацією, подія може аналізуватися повторно тільки три рази, для кожної переекзамінації вимагається кворум з дев'яти членів конгрегації.

Ще одне правило стосується компенсації вченим експертам, які в рамках рішення по кожній події повинні постановити, що воно не може бути пояснено сучасною наукою. Тепер компенсацію цим експертам можна виплачувати виключно банківськими трансферами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ІДІЛ назвали Папу Римського своїм найзапеклішим ворогом

Наголошується, що введення нових правил продиктовано бажанням Папи Римського Франциска зробити процес більш прозорим, так як він пов'язаний з пожертвами вірян на користь претендентів на канонізацію.

Нагадаємо, 4 вересня у Ватикані відбулася церемонія канонізації Матері Терези. Папа Римський Франциск проголосив монахиню святою.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан ускладнив процедуру визнання чудес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути