пʼятниця, 11 січня 2013 12:58

У Тернополі сплели 8-метровий дідух-календар
9

Фото: Фото: Андрій Янович

Восьмиметровий дідух – "календар" з 8760 колосків зробили до Різдвяних свят в Тернополі. Кількість колосків в ньому відповідає кількості годин у році, кількість розгалужень на гілках – дням. Головні гілки – місяці, а яруси – сезони року. Дідуха експонують в Українському домі „Перемога" розібраним на двоє, бо зала не відповідає його висоті.

"Два роки тому я зробив дідуха на два з половиною метри, і кількість колосків також відповідала годинам року. Але він був настільки стиснутий, що тяжко було всю красу розгледіти. Вирішив робити більшого", ? розповів Gazeta.ua автор дідуха, керівник гуртків місцевого учнівського екоцентру Ярослав Осадца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові встановили 6-метрового дідуха

Рекордний дідух мав бути готовий минулого року. Автор замовив залізний каркас і почав його обплітати, однак зламав ногу перед святом Миколая, тож не міг продовжити. Роботу відновив цього року.

"Спочатку підключив до цього сім?ю, потім студентів з коледжу, де паралельно викладаю. Коли директор екоцентру побачив, що намічається щось грандіозне – попросив викладачів допомагати, і виділив під роботу актовий зал. Загалом, над дідухом працювало біля 50 людей. Останні три тижні я ночував на роботі. Спав по кілька годин – очі пекло, ходив по кабінетах на автопілоті. Одна колега казала, що така робота підходить для рабів, які провинилися", ? розповідає автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дідухові на Святвечір дають першу ложку куті

Після закінчення зимових свят дідух розберуть і заберуть на зберігання в екоцентр. Наступного року народний майстер планує доповнити його, сплівши з рогози на кожну гілку сюжет з життя українського суспільства. На виготовлення дідуха автор витратив тисячу гривень з сімейного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі сплели 8-метровий дідух-календар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути