понеділок, 12 березня 2012 15:27

У Латвії порушили судову справу через російськомовну табличку на будинку

У Латвії порушили судову справу через російськомовну табличку на будинку

В місті Ліепае, що на заході Латвії, місцева поліція порушила адміністративну справу відносно росіянина Євгена Осипова через те, що на одній з табличок з назвою та номером будинку, назва була написана не лише латвійською, але й російською мовою.

Цю табличку Осипов сам прикріпив до будинку, в якому живе. В поліції сприйняли це як порушення закону, адже назви вулиць мають бути написані державною мовою. В той же час поліція не має права зняти табличку з будинку Осипова, про це повідомив начальник місцевої поліції Нормунд Дікіс.

Спільнота "Родной язык", до якої належить Осипов, раніше була ініціатором збору підписів щодо присвоєння російській мові статусу другої державної та референдуму з цього приводу. В Латвії живе кілька сотень тисяч росіян, приблизно стільки підписів і зібрала спільнота, проте, в ході референдуму, 80% населення виступили проти ініціативи і російська не була визнана другою державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії порушили судову справу через російськомовну табличку на будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути