понеділок, 09 січня 2012 14:34

У Латвії зійшов з рейок і перекинувся поїзд з 16 цистернами

У Латвії зійшов з рейок і перекинувся поїзд з 16 цистернами

У Даугавпільському краї в східній частині Латвії сьогодні вночі через пошкодження залізничних колій зійшов з рейок і перекинувся товарний потяг з 16 цистернами, які були наповнені хімічної рідиною. В результаті аварії стався витік речовин з трьох цистерн, повідомляє прес-служба Державної пожежно-рятувальної служби (ДПРС).

Товарний потяг, що прямував з Білорусі у латвійське ортове місто Вентспілс, зійшов з рейок і перекинувся вчора пізно ввечері близько 23:00 за київським часом. На місце події прибули шість автоцистерн і 35 рятувальників ДПРС, а також спеціалізований поїзд "Латвіяс дзелзцельш" (Латвійська залізниця).

За даними ДПРС, з двох цистерн стався витік маслянистої рідини, ще з однієї - розчинника. Загальна площа забруднення становить 4 тис. квадратних метрів. Рятувальники звели навколо місця витоку хімікатів захисний вал. У результаті події ніхто не постраждав.

Як повідомив журналістам заступник виконавчого директора Даугавпільської думи Олександр Айзбалтс, аварія сталася через пошкодження залізничних шляхів. На місці події було виявлено, що приблизно півтораметровий шматок рейки був виламаний. В цілому, за його словами, витік склав близько 180 тонн хімічних речовин і представляє серйозну загрозу для навколишнього середовища, якщо наслідки аварії не будуть оперативно ліквідовані. Може виникнути загроза забруднення грунтових вод хімікатами, пояснив він.

На даний момент аварійні бригади "Латвіяс дзелзцельш" продовжують працювати на місці події і піднімати цистерни потяга, щоб поставити їх на рейки. Після цього буде здійснено ремонт залізничних шляхів. На пасажирські перевезення аварія не вплинула.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії зійшов з рейок і перекинувся поїзд з 16 цистернами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути