четвер, 25 серпня 2011 09:24

У латвійському лісі збудували хатинку на курячих ніжках

У латвійському лісі збудували хатинку на курячих ніжках

У лісовому господарстві в латвійському Лієлварде виявили невелику дерев'яну хатинку на курячих ніжках, пише газета Latvijas Avize. Крім самої хатини, на ділянці також є курник, будиночок для кроликів, тераса й лавка. Будинок розташований на ділянці, що належить державній компанії Latvijas valsts mezi, проте представники компанії заявили, що не причетні до зведення незвичайної споруди. За повідомленням газети, лісник знайшов хатинку на курячих ніжках ще навесні 2011 року, проте до цих пір не з'ясовано, хто саме її побудував. Відомо, однак, що будівля була зведена незаконно - на будівництво будиночка ні муніципальні служби, ні Latvijas valsts mezi дозволів не давали.

Імовірно, будівництвом хатинки на курячих ніжках, яка, судячи з її зовнішнього вигляду та інструментами, що лежать поруч з будинком, ще не закінчена, керує колишній  землевласник Вілніс Балтайс. У даний час він проживає в невеликому будинку поруч з хатинкою. Крім того, на користь версії про те, що саме Балтайс побудував хатинку, говорить та обставина, що єдина доступна стежка до неї пролягає через володіння екс-бізнесмена.

Сам Балтайс у бесіді з журналістами заявив, що не має відношення до появи хати. За його словами, будинок на курячих ніжках побудувала справжня відьма. "З чого ви взяли, що ліс -  державна власність? Він належить відьмі. <...> Зараз усі обговорюють цей будинок. Як на мене, то краще люди турбувалися б  через те, що ліси перетворюють на сміттєзвалища", - зазначив Балтайс.

Не знайшовши будівельника незаконної хати, муніципалітет звелів компанії-власнику лісової ділянки знести будиночок. У свою чергу генеральний директор лісового господарства вирішив, що є сенс ще трохи почекати - раптом власник будівлі все-таки дасть про себе знати. На думку голови господарства, будиночок міг би стати місцевою визначною пам'яткою, але перетворення хати в культурний об'єкт ускладнюється тим, що вона розташована у важкодоступній ділянці лісу.

Хатинка на курячих ніжках фігурує в народних казках, однією з героїнь яких є Баба Яга - власниця та господиня будиночка. Дві курячі ноги потрібні хаті для того, щоб повертатись у різні боки на вимогу баби-чарівниці.

Зараз ви читаєте новину «У латвійському лісі збудували хатинку на курячих ніжках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути