субота, 08 грудня 2012 22:25

Плітки можуть допомогти краще організувати роботу офісу - дослідження

Плітки можуть допомогти краще організувати роботу офісу - дослідження
Фото: psyfactor.org

Чутки та плітки використовуються, наприклад, для того, щоб попередити колег, які не справляються зі своїми обов'язками, пише видання Daily Mail.

"Найчастіше поширення чуток розглядається як поведінка, спрямована на маніпулювання іншими, корислива і шкідлива поведінка", - говорить автор дослідження Біанка Бершма з університету Амстердама. "Однак результати наших досліджень демонструють, що плітки - це не завжди негатив, як може здатися на перший погляд. Плітки дозволяють людям збирати та перевіряти інформацію, розважатися балаканиною один з одним, а також захищати свою групу", - відзначає дослідниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плітки покращують настрій і позбавляють стресу

Автори дослідження показали, що в процесі еволюції плітки стали виконувати важливу соціальну роль. "Одна людина не може впоратися з ведмедем або зловити мамонта, а група може", - пояснює вчений. Вигода групи очевидна, але завжди залишається небезпека, що деякі "халявщики" можуть зле виконувати свої функції, зазначає автор статті. У підсумку людські спільноти розвинули необхідні стандарти поведінки, і сила мови дозволяє нам попереджати інших: ця людина халтурить, підсумовує видання.

Зараз ви читаєте новину «Плітки можуть допомогти краще організувати роботу офісу - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути