пʼятниця, 30 січня 2015 12:34

Пенсіонерка витратила всі свої заощадження на подорожі на круїзному лайнері
5

86-річна американська пенсіонерка Лі Вахтсеттер вирішила виконати всі свої мрії на старості років і продала все своє майно для того, щоб подорожувати на кораблі.

Останні сім років жінка живе на круїзному лайнері Crystal Serenity. Для Вахтсеттер це непросте рішення. Вона продала свій будинок у Флориді для того, щоб провести залишок життя в одній безперервній подорожі.

В інтерв'ю USA Today вона розповіла, що завжди любила круїзи. На перший з них вона потрапила в 1962 році. Зараз вона продовжує свою 283-ю подорож.

Лі витрачає $164 тис. на рік для того, щоб продовжувати жити тим життям, яким живе на пенсії. За ці гроші вона живе в окремій каюті класу люкс, куштує всі страви у всіх ресторанах на судні і займається бальними танцями вечорами.

Вона частий гість званих вечерь і коктейльних вечірок. На кораблі вона ходить в кінозали, на лекції і бере участь у всіх пропонованих безкоштовних розвагах.

"Члени екіпажу прогинаються, щоб я завжди була щаслива. Деякі з них вже стали мені як сім'я. Якщо у них немає того, чого я хочу, то вони шукають це. Навіть якщо для цього їм доведеться витратити весь час на землі під час зупинки. Ще ніхто так уважно до мене не ставився", - розповідає Лі.

Вахтсеттер кличуть на судні не інакше як "Мама Лі".

Блогер Пенні Хо, яка зустріла цю жінку під час італійського круїзу в 2011 році, говорить, що вона перша в світі людина, яка показала їй, що це значить - насолоджуватися життям.

Мама живе на Crystal Serenity з 2008 року, тобто довше більшості членів екіпажу. Вона каже, що вибрала саме цей корабель "через його танцювальну програму".

"Мій чоловік і я любили подорожувати. Перед тим як померти в 1997 році, він сказав мені: "Лі, продовжуй подорожувати. Ніколи не зупиняйся". Ось я і продовжую".

Тепер Вахтсеттер каже, що танці, якими вона займається останні 15 років свого життя, стали її головним хобі.

"До того як почати жити на цьому кораблі, я подорожувала світом на лайнері Holland America. Це тривало три роки. А потім вони скасували заняття танцями. І я вирішила піти. Я танцюю щовечора кілька годин протягом вже багатьох років. І я завжди роблю це з інструктором".

Ось різдвяний ролик за участю цієї дами, знятий на кораблі, який став її домом.

Крім того, ця бабуся розповідає, що вона побувала за життя більш ніж у сотні країн - як європейських, так і азіатських. Улюблене її місто для прогулянок - Стамбул.

"Я не можу утриматися від відвідування Гранд Базару в Стамбулі.Вбрання там так чудово блискуче, що ідеально підходить для бальних танців. В моїй каюті, звичайно, місця не дуже багато, тому мені доводиться стримувати себе. Але коли справа доходить до шопінгу - я зіскакую на берег першою".

Єдиною складністю у своєму теперішньому житті ця старенька називає той факт, що її діти і онуки продовжують жити в Майамі. Вона за ним дуже сумує. Хоча з усіма трьома синами і сімома онуками вона регулярно спілкується по Skype та електронною поштою.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка витратила всі свої заощадження на подорожі на круїзному лайнері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути